nav-left cat-right
cat-right

De selfie stick

De selfie stick

Af en toe komen er producten op de markt waarvan je denkt, wat moet ik ermee? De selfiestick was daar één van. Maar in 2014 is de selfiestick uitgeroepen tot woord van het jaar en dat is niet voor niets. Het blijkt een verdomd handige gadget te zijn om hele unieke en grappige foto’s mee te maken.

Andere manier van foto’s nemen.
Vroeger waren het vaak de geposeerde foto’s die standaard in het fotoalbum zaten. Tegenwoordig speelt originaliteit en spontaniteit een belangrijke rol. Een foto van bovenaf genomen geeft een heel ander beeld dan standaard van voren. Ook fijn: zonder iemand te hoeven vragen staat het hele gezelschap op de foto.

Toch wel handig zo’n ding.
Natuurlijk worden er veel selfiesticks verkocht op plekken waar veel vakantiegangers komen. Handelaren met kleedjes bieden ze met bosjes tegelijk aan. Maar trap er niet in, hun verkoopprijzen liggen vele malen hoger dan die van de Nederlandse winkels. Koop er dus een voordat je op reis gaat.

Overal mee naar toe.
De selfiestick is niet meer weg te denken uit het straatbeeld, met name onder jonge mensen. Ondertussen hebben een aantal musea en voetbal stadiums de selfiestick in de ban gedaan, om ongelukken te voorkomen. Voorzichtig zijn dus maar vooral hele leuke foto’s ermee blijven maken dat zal het fotoboek ten goede komen.